Antkart açıklaması

Salı günü Antkart ile ilgili bir yazı yazdım. Doğru bildiğim bir sistemdeki hataları dile getirmek için kaleme aldığım yazılardan birisiydi. Şimdiye kadar eleştirilere sessiz kalan, iletişim kurmayan Antkart A.Ş. yöneticileri, ilk kez bu yazıya cevap verme gereği duydu. Biz de cevap hakkına duyduğumuz saygı nedeniyle gönderilen açıklamayı aynen kullanıyoruz. İddialarımız ve bu iddialara verilen cevabı okuyup değerlendirmeyi yapmak siz okuyucularımıza düşüyor…

---------------------

Sayın Mustafa Yiğit;

Sabah Akdeniz Gazetesi’nin 16.09.2008 tarihli baskısında yayımlanan “Vurgunun Babası Bu” adlı yazınızı üzülerek okuduk. Daha önce pek çok defa yapılan basın toplantılarında bütün açıklığı ile anlatmaya çalıştığımız bazı hususları, doğru bilgilenmeniz ve yanlış verilere dayalı eleştiri yapmamanız için tekrar etme gereği duyduk.

1.      Ne Antkart, ne de Türkiye ve hatta Dünyadaki diğer uygulamalarda amaç, kart satışından para kazanmak değildir.

 

Kart sayısının artması, sistemin sağlıklı işlemesinin tek yoludur. Zira ancak kartla ödeme yapıldığında otomatik bilet basılabilmekte ve dolayısıyla kaçak önlendiği gibi, ciro arttıkça, hem Belediye gelirleri, hem araç sahibi geliri, hem bizim gelirimiz, hem de devletimizin vergi gelirleri yükselmektedir.

 

Ne mutlu ki, geçen hafta alınan UKOME kararı ve nakit binişlerin yeniden fiyatlandırılmasının ardından kart kullanım oranları yükselmiş, sistem bu anlamda daha fazla rayına otururken, kayıt altına alınan kazanç miktarı da artmıştır.

 

2.      Bilmediğinizi düşünerek hatırlatmak isteriz ki: Antkart firması, şartname gereği tüm yatırımı yapmakta, servis hizmetleri de dahil olmak üzere, araç sahipleri ve belediyemizden bu konuda her hangi bir talepte bulunmamaktadır. Antkartın tüm bu yatırım ve hizmeti karşılığı ciro üzerinden kestiği komisyon oranı  %11+ KDV dir. Kesilen komisyonun %2 + KDV’ lik tutarı Belediye’ye ödenmektedir. Belediye’ye ayrıca, yıllık 2,997.200 YTL lik bir de sabit bedel, aylık taksitler halinde sunulmaktadır.

 

Şu ana kadar firmamızın fatura karşılığı kestiği komisyon tutarı 1,806,733.82 YTL olup, belediyemize ödenen tutar ise 2 ayda 828,030.39 YTL dır.

 

Yani firmamızın cirodan payı, son haftalar ortalaması esas alındığında, toplam kesinti miktarı olan %11+ KDV den sadece % 4.1+ KDV dir.

 

Tüm yatırıma karşın, tamamı bu kadar; % 4.1.

 

3.      Antalya’da kullanılan kart adedi şu anda 520.000’dir. Sizin de söz ettiğiniz üzere, anonim kartlar değişim ve vizeye tabi değildir. Kişisel kartların her yıl sadece 120.000 tanesi vize edilecektir ve yine her yıl bu vizeden beklenen gelir, KDV ve bayi komisyonu çıktıktan sonra, 457.000 YTL dir. 

 

Çünkü sayın Yiğit, Antkart vize bedeli 10 YTL değil, sadece 5 YTL dir.

 

Dolayısıyla yılda 1,5 milyon YTL lik bir gelir tahmini, kesinlikle doğru değildir.  

 

4.      Antkart AŞ, Belediyemizin açtığı son derece şeffaf, zorlu ve çekişmeli bir ihaleyi; bileğinin hakkı ile kazanmıştır.

 

 

Amacımız ima ettiğiniz gibi “kart satışından vurgun yapmak” veya “hiç bir şey yapmadan para kazanmak” değildir, olamaz da.

 

Eğer şu ana kadar yapılmış olan 10 milyon doları aşkın yatırım, 196 şubeden oluşan bayii ağı, 70’ in üzerinde personel ile verilen hizmet sizin için “hiç bir şey” ise, tabii bunun takdirini size bırakıyoruz.

 

Ancak bilinmeli ki, en temel ekonomi bilgisine sahip olan her hangi birisi bile, mevcut işletme giderlerini de dikkate alarak yapacağı bir hesaplamada, işbu yatırımın, kart satışı ile geri dönmeyeceğini kolayca anlayabilir.

 

Bu yatırım, hassas hesaplar ile hızlı bir dönüşüm arzulayan işadamları için, inanınız, çekici değildir Sayın Yiğit.

 

5.      Sizinle bu arada, kart ücretleri konusunda, ilgili kurumların web sitelerinden alınabilecek bazı bilgileri de paylaşmak istiyoruz:

 

a.      Bursa’da öğrenci kartı ilk alışta 15 YTL, yıllık vizesi ise 10 YTL’dir. Öğretmen kartı ise ilk alışta 20 YTL, vize işleminde ise 15 YTL karşılığı kullanılmaktadır.

b.      İzmir’de öğretmen kartları 20 YTL, resmi kurum kartları 60 YTL, diğer kişisel kartlar ise 10 YTL’dir. Burada vize yapılmak yerine her sene yeni kart verilmekte ve aynı ücretler alınmaktadır.

c.      Eskişehir’de anonim kartlar 6 YTL, kanunen serbest dolaşım hakkına sahip olan resmi kurumların kartları 50 YTL, Polis-öğrenci kartları 10 YTL, öğretmen kartları ise 15 YTL’den satılmaktadır. Bu şehrimizde de vize işlemi yerine kart yenileme işlemi yapılmaktadır.

d.      Antalyamızda ise kişiselleştirilmiş kartlar herkes için eşit olarak 10 YTL (KDV Dahil)’dir. Vize ücreti ise, yukarıda da açıklandığı üzere, 5 YTL (KDV Dahil)’dir.

e.      Yine diğer illerden farklı olarak Antalyamızda gazi, gazi eşleri ve şehit yakınlarından prensip olarak kart ve vize ücreti almamaktayız.

Bu durumda Antalya’daki kart ücretlerinin “fahiş” olmasından bahsetmek haksızlık değil midir?

Kurmuş olduğumuz modern, şeffaf ve en son teknoloji ürünü olan ücret toplama ve araç takip sistemi sayesinde Belediyemiz artık detaylı istatistiki verileri elde etmekte ve bu sayede gerekli planlamaları bilimsel bir temele dayanarak yapabilme gücüne sahip olmuş bulunmaktadır.

Daha modern, daha güzel bir Antalya dileklerimizle esenlikler.

ANTKART Kart Teknoloji

Hizmetleri A.Ş.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

R. Yiğit TUNÇEL

Yayın Tarihi
18.09.2008
Bu makale 11642 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Kayıtlı Yorumlar
velhasılkelam bunun adı antkart degil RANTKART'tır vatandaşın cebinden elinizi çıkartın artık, kartı satarken para vize yaptırırken para adam ALLAH'tan korkar resmen soygunculuk, antkartla hizmet yaptıklarını idda ediyorlar ne yapıyorlar? Bu RANTKART'ın vatandaşa getirisi nedir kocaman bir hiç , evet getirisi var sadece kendi ceplerini doldurmaya, ama merak etmeyin seçimlere az bir zaman kaldı bu böyle gitmeyecek.

cengaver sivasi 02.10.2008

ANTKART ÖYLE VEYA BÖYLE ÖZETLE HALKIN CANINI YAKMAYA DEVAM EDİYOR İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR HALA SEYİRCİ KALMAYA DEVAM EDİYOR SAYIN BAŞKAN OY KAYBETTİĞİNİN NE ZAMAN FARKINA VARACAK SEÇİMLERDEN SONRA MI .TOPLU TAŞIMAYA BİNMEYE ÖZENDİRİCİ İŞLER YAPILMALI BÖYLE İTİCİ İŞLER HERKESE ZARAR VERİYOR NE ZAMAN FARKEDİLECEK ACABA. BENCE AKADEMİK ÇALIŞMA YAPILMALI. ADEM CELEP

Adem Celep 26.09.2008

Öncelikle 1,40-1,75 fiyat farkı tamamıyla soygundur. Antkartta limitim kalmadıysa cebimde de son 5 liram varsa ki bu durumu çok yaşadım, antkart mı doldurayım yoksa 1,75 verip yediğim kazıkla evime mi yollanayım. Hoş Antalya'nın otobüs ve dolmuş güzergahları da ayrı bir dert, onu da birgün ele alırsanız çok sevinirim. O kadar para verip de en azından evimin yakınına bile gidememek bana çok dokunuyor. Kısacası büyüklü küçüklü her yerden vurgun yiyoruz, olan hep bizim gibi orta hallilere ve fakirlere oluyor zaten. Zenginin parasına para ekleniyor.

Hilal Duru 23.09.2008

-Abuk sapuk ifedelere ve hesaplamalara karnımız tok! -Bir yürek çıkıpta kendilerinin bir "kene" misali "halkı ve taşımacı esnafını" sömürdüğünü neden ifade etmiyor. -Avam tabakası olan bu halkın yediği menü belli,sen gelipte yemek kaplarını, çatal, kaşık ve bıçaklarını "Altın"dan yaptık ve maliyetide arttı diyerek şeref hastası yapmayın. -Her ne adına yaparsanız yapın ama bu insanlara "dayatma" suretiyle hizmet veriyoruz demeyin. -Aksi halde "ulaşım hakkını" alırım demek suretiyle, eğitime, sağlığa, seyahat etme ve gezme haklarını gasp etmek insanlığa ve sosyal yaşamı baltalamayın. - Üzerlerinden tasarruf ve rant sağlamanın dışında, sevdirmeyi ve bilgilendirmeyi neden düşünmezler? -Kartı bu millet sizde görmedi. Yoldan geçen insana kart dağıtan bankalar harcamanı yap bir ay sonra öde derken, onunda ötesinde yapılan alışverişler kart ile 5lira,nakit 4 lira derken, senin kartın altın mı yumurtlatıyor? katlı 1,4,nakit 1,75 bu ne çifte standart çifte tellisidir,bu oyun yenimi çıktı? -Matematik,kartmatik hesaplarıyla millete "aklını kullan" derken aklını başından almayın. 822 aracın yüzde 11'i 90 araç hesbınıza çalışırken yakıtınamı, parçasınamı, tüm masraflarınamı ortaksınız? Hayır tabiiki. Ama isminiz geçmediği ruhsatların araçlarına dolayısıyla gelirine nasıl el koyabiliyorsunuz?"Halkın ve taşımacı esnafının ilenciyle ve rızalarının da olmadığı bir gelirden hiçmi rahatsız olmuyorsunuz? -Belediye adına neden konuşur ve gelirini beyan edersiniz? Belediye demek devlet demektir,halka dönüş demektir.Yüzde 2dir, isterse 5 olsun. Sizin dönüşünüz ne millete nede devletedir. Cevabı net verin, nereyedir? -Kendinize "zulm"etmeyin. Ve taşımacı esnafınıda "zulme iştirak ettirmeyin. Hiç elini taşın altına koymadan "fakir olan kişilere bu millet malının ve kazancının 40 da birini yani, yüzde 2,5 ini sadaka olarak veriyordu zaten üstelik hepside farklı ihtiyaç sahiplerine veriyordu.Butün esnafın yüzde ikibuçuk değil 11 ini üstelik aynı kişiye vermesi alan kişiye yapılabilecek en büyük "Zulüm"dür. Hal böyle olursa beslenen karga gözümüzü oyar tabiki. -Birde "slogan" olarak "kayıt altına alma" vazifelerinden bahsederlerya asıl tehlikeli olanda bu ya! Allahu alem bende bu ıslah edicileri "bakara suresi 11 ve 12. ayetlerle gömüyorum,mesutca(özlü)yorum.

mesutca(özlü)yorum 22.09.2008

orada diğer ıllerde verılen fıyatları carpıtarak vermısler ızmır ıcın yazılan fıyatların yanına 60 yas ve uzerıne kart alındıgı taktırde her zaman bedava 1.5 saat ıcınde bınılen otobus metro vapurdan ıkıncı ucret alınmadıgını da yazarlarmıydı acaba ayrıca en dusuk yukleme mıktarı 5ytl dıye yazan bayılerınızı bı gozden gecırın heryer peşkeş cekılmıs umarım beledıye baskanlıgı secımınde de yenı gelen baskan sıstemı dogru durust ısler hale getırır ve boşa cıkan kagıt masrafından kurtulur

emre baytekin 21.09.2008

kart talabi halktan gelmedigi gibi 10ytl ile 5 ytl her ailenin cebinden (zaten cok kazaniyormus gibi) bu paralar uctu. bu bir yana, simdi 5 ytl nin altinda köntör doldurmuyorlar. cebimde o kadar param yoksa ne yapacagim. kontör dolduramiyorum kartsiz bedel 1.75ytl. bu sefer eve dönuş param yok. kimse bana antkart in iyiliginden kullanilirliginden bahsetmesin. cebimde otobüs bedeli kadar para vardir. dışarı çıkar isimi görür ve dönerim. kart dayatması insanları cileden cikarmıştir. sonra fis kesiliyor... bu kağıtlar ziyandır...

hilal cinar 21.09.2008

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!