SİVİL TOPLUM

ANSİAD 27 YAŞINDA

ANSİAD 2016 YILI ?YILIN MEDYA, SANAT ve BAŞARILI İŞ İNSANI" ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU" ANSİAD BAŞKANI ABDULLAH ERDOĞAN: ?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 80 MİLYON İNSANIMIZIN GELECEĞİDİR"

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) 27’nci Kuruluş Yıldönümü muhteşem bir balo gecesi ile Delphin Imperial Hotel’de kutlandı. İş, sanat, siyaset ve dünyasının önce gelen isimlerini bir araya getiren 27’nci Kurulu Yıldönümü Balosu’na, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya AK Parti İlçe Başkanı Rıza Sümer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ümit Uysal katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, “Anayasa değişikliği TBMM görüşülmeye devam ediliyor. Anayasa değişikliği 80 milyon insanımızın geleceğidir. Cepheleşme veya kutuplaşma ile sandığa gitme yerine, herkesi kucaklayan bir anlayışla devam etmelidir” dedi. 2017 yılının her şeye rağmen ülkeye ve insanlığa huzur getirmesini temenni eden Erdoğan, “ANSİAD, temsil görevini 1 yıl önce aldık. Şu bir yılda ve son günlerde gerek ekonomik anlamda gerekse diğer anlamlarda çok önemli olaylar yaşandı. 15 Temmuz darbe girişimi alçaklığı zaten cumhuriyet tarihimizde görülmemiş bir olaydır. Bu hain darbe girişiminden ders alınarak bu tür yapıların devlette kadrolaşmasına müsaade edilmemelidir. Terör örgütleriyle mücadelede aktif yönteme geçilerek teröristleri inlerinde yok etme yöntemini takdirle izliyoruz” diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 80 MİLYONUN GELECEĞİDİR

Anayasa değişikliğinin TBMM’de görüşülmeye devam edildiğine değinen Erdoğan, “Anayasa değişikliği 80 milyon insanımızın geleceğidir. Cepheleşme veya kutuplaşma ile sandığa gitme yerine, herkesi kucaklayan bir anlayışla devam etmelidir. Anayasa reformunu, bir tarafın zaferi, bir tarafın mağlubiyeti gibi görmemeliyiz. Ülke olarak yaşadığımız bu şartlarda artık kutuplaşma alışkanlığını geride bırakmalıyız” dedi. Vatan için kendisini feda eden şehitlerin adına sevgi, saygı, uzlaşma atmosferi için çaba sarfetmemiz gerektiğini dile getiren Başkan Erdoğan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum Ve Sivas Kongrelerindeki birleştirici politikalarını bugün de örnek almalıyız. Arkasında başka güçlerin de olduğu örgütlerin arka arkaya gelen saldırılarına maruz kalıyorsak, eğer terör örgütleri canımızı bu kadar yakabiliyorsa, toplumsal bünyemizdeki zafiyetler yüzündendir” diye konuştu.

LAİKLİK İNANÇ TEMELLERİMİZİN GÜVENCESİDİR

Yaşanan zafiyetlerin önüne geçebilmek için demokraside hukukun üstünlüğünden ve özgürlüklerden yana tavır koyulmasının altını çizen Başkan Erdoğan, “Akla bilime ve liyakata önem ve öncelik vermeliyiz. Azınlığın çoğunluğa tahakkümü nü eleştirdiğimiz gibi çoğunluğun azınlığa tahakkümünü de eleştirmeliyiz. Laiklik inanç temellerimizin güvencesidir. Devletimiz tüm inançların en büyük garantisi olmalıdır. Düşünce farklılıklarını, düşman veya muhalif olarak görmemeliyiz. Her şeyden önce her vatandaşın fırsat eşitliğine sahip olduğu, sadece külfetin değil, nimetin de adil paylaşıldığı bir adalet duygusunu yaygınlaştırmalıyız” dedi. Aralık ayında yayımlanan Pisa sonuçlarına değinen Erdoğan, “Pisa sonuçları, eğitim düzeyimizin yetersizliğini tescil etti. Matematik ve fen bilimlerindeki başarısızlığımız kadar okuduğunu anlamayan bir gençlik yetişiyor olması da endişe vericidir. Her şeye rağmen kötümser olmayacağız. Karamsarlık, korkaklık ve tembelliğin üzerine şal atılmış halidir. Asıl kaybı kötümserliğe düştüğümüzde yaşarız” diye konuştu.

EV ÖDEVLERİMİZİ İYİ YAPACAĞIZ

Karamsarlığın, korkaklık ve tembellik olduğunu kaydeden Abdullah Erdoğan, “

Ülke olarak, şirketler olarak, bireyler olarak ev ödevlerimizi iyi yapacağız ve umutlu olmaya devam edeceğiz.   Mücadele ruhumuzu kaybedersek havlu atarız, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Aksi halde girişimciliğimiz bir şey ifade etmeyecektir. Hayata pozitif baktığımızda göreceksiniz zekamız keskinleşecek, sezgilerimiz berraklaşacaktır. Türkiye en kötü dönemlerinden, hep fırsatlar ülkesi olarak çıktı. Hep birlikte el ele vererek bu zor günleri birlikte atlatacağız” dedi.

BELİRSİZLİK VE GÜVEN KAYBI SÖZKONUSU

Ekonomik verilerin kötüye işaret ettiğini kaydeden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugünlerde dövizdeki sert yükseliş de moral bozukluğu, belirsizlik ve güven kaybına neden olduğunu görüyoruz. Dövizdeki hızlı yükseliş yüzünden birçok sektör maliyet hesabı yapamaz hale geldi. Bilindiği gibi ekonomide faiz ve döviz kuru birlikte kontrol edilemez. Düşük faiz ve düşük kur istiyorsanız enflasyonu düşürmek ve verimliliği yükseltmek zorundasınız. 2016 yılı ihracat tutarımız 142 milyar dolar. İthalat tutarımız 198 milyar dolar, 56 milyar dolar dış ticaret açığı veriyoruz. Turizm ve inşaat gelirleri düşüldüken sonra net cari açığımız halen 30 milyar doların üzerindedir. Cari açığı azaltmak için kg fiyatı yüksek teknolojik ürünler ihraç etmemiz lazım. İhraç ettiğimiz sanayi mallarının kilogram fiyatı 1.4 dolar,  tasarım ürünlerinde kg fiyatı 2.5 dolar, markalı ürünlerin kilogram fiyatı 4.5 dolar. Patentli ürünlerin kilogram fiyatı 6 dolar civarındadır. Demek ki daha çok markalı ve patentli mal üretmeliyiz.”

KATMA DEĞERİ YÜKSELTMELİYİZ

İplikte ihraç edilen bir ürünün 4 Dolar gibi bir rakama satıldığını belirten Erdoğan, “Aynı ipliği işleyip konfeksiyon yaptığımızda 16 dolara satıyoruz. Yani ipliğe 4 kat değer katıyoruz. İşte katma değer bu, katma değer derken KDV’yi kastetmiyoruz, mala değer katmayı kastediyoruz. Biz elektrikli ev aletlerinin kilogramını 5 Dolar’a satıyoruz ama 1 kilogram bilgisayarı 600 Dolar’a, 1 kilogram akıllı telefonu 2 bin Dolar’a alıyoruz. Geçen yıl yazılımda bilişimde 1.250 Milyar Dolar ithalat yaptık. Hindistan yazılımında bilişiminde 120 Milyar Dolar ihracat yapıyor dolayısıyla teknolojiye, bilişim ve yazılıma önem vermeliyiz” dedi.

EN ÖNEMLİ TEŞVİK GÜVEN VE İSTİKRARDIR

En önemli sorunumuzun terör olduğunun altını çizen Erdoğan, “Komşu ülkelerle sorunları çözerek ve sınır güvenliğimizi sağlayarak terörün dış desteklerini kesmeliyiz. Irak, Suriye, Rusya ve İsrail ile sağladığımız uzlaşmayı AB ve ABD ile de sorunları konuşabildiğimiz bir döneme girerek çözmeyi umut ediyoruz. Antalya olarak 2016 yılı turizm ve tarım da ve bunların etkilediği bütün sektörlerde afet yılı oldu. Yabancı turist sayısı 4.700.00 kişi azaldı. Bu düşüşün yarısı Rusya’dan kaynaklanıyor. Geçen yıl hükümet turizm sektörüne önemli destekler sağladı. Ancak bizim için en önemli teşvik güven ve istikrardır” diye konuştu.

GÜVEN KAYGISI GİDERİLMELİ

Güven ve istikrarın olmadığı ortamlarda yerli ve yabancı yatırımcının yatırım yapması mümkün olmadığını belirten Erdoğan, “Öncelikle ve önemle Rusya dahil bütün pazarlar özellikle AB ve ABD ile sıcak temaslar kurularak güven kaygısını giderecek adımlar atmalıyız. Güven kaygısını giderirsek, turizm ve ihracatta çok iyi bir döneme girebiliriz. 2017’nin ekonomiye odaklandığımız, daha çok üretmeye ihracat yapmaya ve katma değer yaratmaya, istihdamı artırıp, işsizliği azaltmaya yöneldiğimiz bir yıl olmasını sükûnetle birbirimize tahammül ederek siyasi görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakarak ülke ve Antalya sorunlarını konuşabildiğimiz bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

2016 YILIN İŞ İNSANI ÖDÜLÜ AHMET KASAPOĞLU’NA

ANSİAD Yüksek Danışma Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Yılın İş İnsanı Ödülü”, Ahmet Kasapoğlu Mobilya Sanayi, Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasapoğlu’na verildi. Kasapoğlu ödülünü, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün elinden aldı.

YILIN SANAT ÖDÜLÜ PROFESÖR DOKTOR APAYDIN’A

ANSİAD Kültür-Sanat Komitesi tarafından yapılan değerlendirmede, ANSİAD 2016 Yılı Sanat Ödülü’nün Prof. Dr. Mustafa Apaydın’a verilmesi kararlaştırıldı.  Başarıları ve performansları nedeniyle, Türkiye Polifonik Korolar Derneği  Genel Başkanı ve Çoksesli Koro Sanatçısı Prof. Dr. Mustafa Apaydın ödülü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından takdim edildi.

MEDYA ÖDÜLLERİNİN KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 1995 yılından beri, bu yıl 21’incisi düzenlenen ‘Yılın Medya Ödülleri’ sahiplerini buldu. Batı Akdeniz Bölgesi’nde aktif olarak çalışan 35 medya mensubunun 53 eserle katıldığı yarışma, Yazılı Basın, Görsel Medya, İşitsel Medya ve İnternet Haberciliği olmak üzere dört dalda değerlendirmeye alınırken, 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da iletişim ve medya alanlarında başarılı çalışmalar yapan genç iletişimcilerin eserleri de ‘Genç İletişimci Ödülü’ olarak değerlendirmeye alındı. Seçici Kurulun, şartnamede belirlenmiş ölçütler çerçevesinde yaptığı değerlendirme sonucunda; Hürriyet Gazetesi’nden Ceren Deniz, ‘Şeffaflık İstiyoruz’ başlıklı çalışmasıyla “Yazılı Basın, Haber” dalında birincilik ödülünün sahibi oldu. Deniz’e ödülünü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır takdim etti.  My Dergi’den Hakkı Sargın’ın, ‘GDO Devi Antalya’ya Üs Kurdu’ başlıklı çalışması “Yazılı Basın, İnceleme-Araştırma” dalında birincilik ödülüne layık görüldü, Sargın ödülünü BAKSİFED Başkanı Ali Eroğlu’nun elinden aldı. “Yazılı Basın, Röportaj” dalında Antalya Life Dergisi’nde Mesut Yaramış’ın ‘İçimizden Biri” balıklı ödülü birincilik ödülünü alırken, Yaramış’a ödülünü Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni takdim etti. Antalya’da Ticaret ve Siyaset Gazetesi’nden Ömer Faruk Güder’in “Antalya’nın İtibarı Var Mı?” başlıklı yazısı “Yazılı Basın, Makale” dalında birincilik ödülünü ANSİAD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ergin Civan verdi. Kanla V Televizyonu’ndan Pelin Gel Ağan, “Tarımın Başkentinden” adlı TV programı ile “Görsel Medya, TV Programı” dalında birincilik ödülü aldı. Pelin Gel Ağan’a ödülü, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy tarafından verildi.  Antalya Radyo BOX Radyosu’ndan Nihat Toklu ve Ali Orhan’ın sunduğu “Antalya Gündem” adlı radyo programı “İşitsel Medya, Radyo Programı” dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Toklu ve Orhan ödülünü AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’in elinden aldı. Genç iletişimcileri özendirmek amacıyla bu yıl dördüncü kez verilen “Genç İletişimci Ödülü’ne”, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Ufuk Kaplan’ın “Bir Cumhurbaşkanı’nın Bilinmeyen Vasiyeti” başlıklı röportaj çalışması değer görüldü. Kaplan’a ödülü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere tarafından verildi. İnternet haberciliği dalında, mygazete.com sitesinden “Likya Yolu Elden Gidiyor Mu?” adlı röportaj çalışması “İnternet Haberciliği, Röportaj” Dalında Birincilik Ödülü’ne değer görüldü.

Tören ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve geçmiş dönem başkanları, Mustafa Talat Sözen, Ergin Civan, Ali Eroğlu, Mehmet Hacıarifoğlu, Bekir Bülend Özsoy ve L. Hilmi Ünsal’ın 27’nci Yıl Kuruluş Yıldönümü pastasını kesmesiyle sona erdi. 

Yayın Tarihi
15.01.2017
Bu haber 710 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun.

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!