SİYASET

MURATPAŞA MECLİSİ'NDE PARTİLER YAN YANA OTURDU

Muratpaşa Belediye Meclisi'nde 15 Temmuz darbe girişimine karşı meclis üyeleri tepkilerini parti gruplarına ayrılan sandalyelerde değil, yan yana karışık şekilde oturarak gösterirken Meclis Başkanvekili İbrahim Cephaneci, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, ?Cumhuriyetimizin kuruluş fels

Muratpaşa Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için saygı duruşuyla açıldı. Saygı duruşunun ardından mecliste kendine ayrılmış sıralarda oturan farklı siyasi partilerden meclis üyeleri guruplarından ayrılarak CHP, AK Parti ve MHP’li üyeler yan yana, karışık düzende oturdu.

DİNİN EN SAF VE ÖZGÜRCE YAŞANDIĞI ÜLKE TÜRKİYE

Meclis Başkanvekili İbrahim Cephaneci, gündem görüşmeleri öncesi yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tekke ve zaviyeleri kapatıp, birliği sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurduğunu, sonrasında Tevhid-i Tedrisat Kanunu, yani Öğretim Birliği Yasası’yla ülkedeki bütün eğitim kurumlarını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanmasını sağladığını hatırlattı. Bu süreçle birlikte Gazi Mustafa Kemal’in Elmalılı Hamdi Yazır’a Kur’an-ı Kerim’in, hurafelerden arınmış tefsirini, masrafını kendi cebinden karşılayıp yazdırdığına dikkat çeken Cephaneci, “İşte dininin en saf, temiz ve özgürce yaşandığı ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olmasının ardındaki en önemli gerçekler bunlardır” dedi.

İNANÇLAR ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENME TEHLİKESİ

Türkiye’nin 15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığı FETÖ/PDY’nin darbe girişimi ve buna bağlı olarak yüzlerce insanın hayatına mal olan travmatik olayların inançlar üzerinden şahsi örgütlenme yapanların ne denli tehlikeli olabileceğinin tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığına dikkat çeken Başkanvekili Cephaneci, şunları söyledi:

“Dinimizin en saf, temiz ve özgürce yaşandığı ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olmasının sağlanmasında, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını tekrar hatırlamalı ve en önemlisi Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliğine sıkı sıkıya sarılmalıyız. Cumhuriyetimize ve Demokrasimize karşı yapılan darbe girişimini, akıllarını ve vicdanlarını birilerine ipotekleyip, hedef gözetmeksizin vatandaşlarımızın üstüne silahları, tankları ateşleyenleri bir kez daha lanetliyorum. Demokrasi yolunda verdikleri mücadelede, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Meclis Başkanvekili Cephaneci konuşmasının sonunda “Aydınlık ve demokratik yarınlarda barış içinde kardeşçe yaşam” temennisini dile getirdi.

SİYASİ PARTİ GRUPLARININ KONUŞMALARI

Parti grupları adına yapılan konuşmalarda CHP Sözcüsü Hüseyin Sarı, “Demokrasimize, parlamenter sisteme ve TBMM’ye karşı darbeci çetelerin hain saldırısını kınıyoruz. Darbe ve dikta kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasında toplumsal barışın önemine değinen Sarı, “Kurucu değerlerimizle oynarsak devletimiz bütünüyle üstümüze çöker altında kalırız” dedi.

MHP Sözcüsü Mustafa Taşbaş, darbe teşebbüsü sonrası Türk Milleti’nin Çanakkale ruhu, Kuva-i Milliye ruhu ve millet olma bilinci yeniden şekillendiğini dile getirdi

CEMAL ÖNER’DEN DEMOKRASİ ANLATIMI

AK Parti Sözcüsü Cemal Öner ise “15 Temmuz ülke olarak birliğimizin, beraberliğimizin, millet iradesinin sınandığı sonunda hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğun bir kez daha tarihe geçtiği bir gün olarak kayıtlara geçti” diye konuştu.  ve şunları söyledi:

"Ben de şahsım ve Ak Partİ Gurubumuz adına hepinizi saygı ile selamlıyorum…

Sözlerime başlamadan önce 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizde Şehit Düşen 237 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, 2191 Gazimize  acil şifalar  ve geride kalan kederli ailelerine ve  aziz milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum.

15 Temmuz , Ülke olarak birliğimizin , beraberliğimizin , demokrasimizin ve millet iradesinin sınandığı, sonunda HAKİMİYETİN KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETE AİT OLDUĞUNUN BELGELENDİĞİ ve belleklere kazındığı bir gün olarak geçti tarih sayfalarına….

Hiç Şüphesiz Tarih ; vatanını , ülkesini , özgürlüğünü , milli iradesini canı pahasına savunan her bir vatandaşımızın,  karşısında Tank , Tüfek ,  Skorsky gibi ağır savaş silahları ile donanmış, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kutsal Kıyafetlerini kendilerine Kamuflaj yapmış  VATAN HAİNLERİNE karşı, elinde , atalarının kanından rengini alan AL Bayrağımız dışında hiçbir şeyi olmayan ve tek başlarına  dim dik duran aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin CESUR DURUŞLARININ destanlarını yazacaktır.

Karanlığa karşı aydınlığı tüm gücüyle  canı pahasına savunan her vatandaşımız , yalnızca ulusal tarihimize değil , tüm insanlığa örnek olacak bir demokrasi zaferinin kahramanları olarak adlarını   Dünya Tarihinin satır başlarına yazdırmışlardır.

Biz halkımızın sağduyusuna , milli iradenin gücüne ve Türkiye’nin geleceğine dün olduğu gibi ,  bugün de  inanıyoruz.

Bu zilleti ve rezaleti  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, mazisi şan ve şerefle  dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve asil milletimize yaşatan alçaklar ,Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de Rabbimizin de emrettiği gibi ;  “BİR İNSANI ÖLDÜREN,BÜTÜN İNSANLIĞI ÖLDÜRMÜŞ GİBİDİR .”hükmüyle en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın…

Biz halkımızın bu destansı duruşuna , Türkiye’mizin 2023 yılı hedeflerine ve geleceğine inanıyoruz.

Diğer taraftan bu kalkışmadan hemen sonra kaos ortamının artırılması için hakkında çeşitli dedikodular üretilen, ancak her zaman olduğu gibi KEFENİ ile bu kutlu yola baş koyan ve o gece bunu en iyi şekilde ifade eden ,arkasında söylenildiği gibi askeri , hakimleri , savcıları , medyası değil SADECE MİLLETİ ve MİLLETİNİN SEVGİSİ OLAN  Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkumandan olarak tüm halkımızı meydanlara ve önemli stratejik yerlere davet etmesi ve halkımızın da tereddütsüz sokaklara sahip çıkmasının tarihte bir eşi ve benzeri yoktur.

Sn. Cumhurbaşkanımızda hemen bulunduğu   Marmaris’ten   İstanbul’a  hareket etmiş ve bu kutsal davanın bir eri olduğunu ,aynı anda meydanlarda HALKININ YANINDA olarak tüm dünyaya göstermiştir.

Aynı zamanda bu kalkışmaya karşı en önemli silahlı dik duruşu gösteren ve ilk dakikadan itibaren dirayet gösterip olaya müdahale eden KAHRAMAN TÜRK POLİSİMİZE ,

Diğer taraftan da, ordumuzun gerçek Komutan , subay ve askerlerine gösterdikleri net duruştan ve içlerine sızmış vatan hainlerine karşı sergiledikleri içten tavırlarından  ötürü  şükranlarımızı sunuyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri en genç erinden en yüksek rütbeli General ve Amiraline kadar tüm personeliyle,  demokratik hukuk sistemi içerisinde, Demokrasimizin savrulmaz bekçisi olarak her zaman olduğu gibi bugün de devletimizin ve yüce milletimizin emrinde ,ve de  görevinin başındadır.

Bu vesile ile  15 Temmuz Gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek için yönetim binasına  saldırı düzenleyen ekibin başındaki Cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi’yi hiç terddüt etmeden alnının ortasından vuran ve daha sonra da oradaki darbeci askerler tarafından vurularak şehit edilen , Tümgeneral Zekai Aksakalı’nın emir Astsubayı ,  Kahraman Başçavuş  Ömer Halisdemir’i de rahmetle anmadan geçemeyiz.

 Bir diğer teşekkürü de olayın ilk anından itibaren TÜRK kelimesinin ve TÜRKLÜK inancının ne demek olduğunu bütün dünyaya duyurdukları ve Türk Halkının beklediği ,  Demokrasi çatısı altında bir ve beraber olup  , Milli iradeye sahip çıktıkları ve de  Sn. Cumhurbaşkanımız ile  Sayın Başbakanımızın  yanında yer alarak  “MEVZU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR” atasözümüzün en önemli örneği olacak yaklaşımı  gösteren ,  Ana Muhalefet Partisi Lideri ve CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile  MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’ye sunmak istiyoruz. Ayrıca 20 Gecedir Meydanlarda Demokrasi nöbeti tutan Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, ve başta Antalya B.Şehir Belediye Başkanımız Sn. Menderes Türel olmak üzere İlçe Belediye Başkanlarımıza, Parti Yöneticilerimize, Meclis Üyelerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

İnşallah liderlerin bu yaklaşımı toplumun tüm kesimlerine sirayet eder ve halkımızın siyasetçilerden beklediği hoşgörü toplumun ve yaşamın her yerinde egemen olur.

Bu arada tüm bunlar yaşanırken TEK YÜREK VE TEK AKIL olarak duruş sergileyen ve yayıncılık ilkelerinden taviz vermeyen ve tüm geceyi halkımıza duyurmak için canları pahasına hertürlü zorlu şartlara rağmen görevlerini sürdüren Basınımızın Güzide temsilcilerine , gazetecilerimize ve de yayın  kuruluşlarına da buradan teşekkür etmeyi bir borç  biliyoruz.

Bir de Dünya da , Türkiye üzerine kirli oyunlar kurgulayan ve her seferinde farklı aktörlerle sahneye çıkan dış güçlere de buradan seslenmek istiyoruz. Şunu çok iyi bilmeliler ki ;

Mazisi 717 seneye uzanan şanlı Türk Milleti’nin ,  Milli Marşı’nın ilk kelimesidir ; KORKMA !...

Bizler de  KORKMADAN , bu şafaklarda yüzen alsancağın dalgalanması için her birimiz gözümüzü kırpmadan, bu eşsiz vatan için canlarımızı feda etmeye  hazır yetiştirilmiş TÜRK Evlatlarıyız...

Türkiye’mizin milli değerlerine ve milli hedeflerine sadık kalarak , bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da özgür irademiz ve insan hakları üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden ülkemiz için çalışmaya devam edeceğimize , bu irademize İPOTEK KOYUP  elimizden almaya çalışan  tüm karanlık düşüncelere , çetelere ve her türlü paralel  örgütlere karşı gücümüzün son damlasına kadar mücadele edeceğimize ,YÜCE MİLLETİMİZ ÖNÜNDE  bir kez daha NAMUS VE ŞEREF SÖZÜ VERİYORUZ…

Sözlerime son verirken gerçekten inanan ve içinde Allah korkusu olan gerçek Müslümanlar için  Yusuf Suresi 21. Ayetinin mealini bir kez daha hatırlatmak isterim;

“ALLAH EMRİNDE GALİPTİR. FAKAT İNSANLARIN ÇOĞU BUNU BİLMEZLER.”

15 Temmuz Gecesi ellerindeki tek silahları Şanlı Türk Bayrakları olan Aziz şehitlerimiz , gazilerimiz ve milli mücadele ruhundaki vatandaşlarımızın Yüce Cesaretlerinden ötürü önlerinde bir kez daha şükranla ve saygıyla eğiliyor  ve de  böyle bir milletin evladı olduğumuz için

ONUR ve GURUR duyuyoruz…

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !...”

Yayın Tarihi
05.08.2016
Bu haber 1360 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun.

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!