ANTALYANIN KAHYASI

Çorumlu Sultan Bacı...

Yazıya, ''Ben bunu daha önce söylemiş ve yazmıştım'' diye başlamak istemiyorum ama, yazdım. Bir farkla; bu değişim planının içinde Muhittin Böcek'in de olacağını tahmin etmiştim ama tutmadı. 

Orkestra Şefi Mustafa Akaydın
Aslına bakarsanız, Sultan Yeğen'in aday gösterilmesine değil de, Süleyman Evcilmen'in nasıl devre dışı bırakılmasına hiç şaşırmadım.  Büyükşehir için Prof. Dr. Mustafa Akaydın isminin uzun süre tartışılmasına rağmen, Parti Meclisi'nden aslında kolayca çıkmasının ardından ipler tamamen eline geçti.  ''Evladım''  dediği ve ''Ben olmazsan Devrim var'' diyerek de yanına çektiği İl Başkanı Devrim Kök ile seçim stratejisini birlikte belirleyen Akaydın, işin başında tavrını ortaya koyarak Muratpaşa ve Konyaaltı için mevcut adayların dışında aday adayı aramaya başladı. Zaten bu arayıştır ki, her iki ilçede de aday adayı sayısının 10'lu rakamlara ulaşmasına neden oldu.
Aslında Akaydın'a her iki Belediye Başkanı da, Büyükşehir Meclisi'nde zaman zaman kök söktürdüler. Önemli kararların alınmasına engel oldular. Özellikle borç yetkisi, otobüs alımı, AVM ve otel ruhsatları ile rant getirici plan tadilatları kararlarının kabul ya da reddedilmesinde grup kararlarına da uymayarak sıkıntı yarattılar. Birbirleriyle uzun süre konuşmadıklarını ve zaman zaman da kerhen bir araya geldiklerinde sahte gülücüklerle birbirlerinin elini sıktıklarını Antalya'da bilmeyen kalmadı. Her iki başkanının da özel hayatlarındaki çalkantı iddiaları, Muratpaşa'da yolsuzluk iddiaları sonucu belediye görevlilerinin gözaltına alınıp, hatta tutuklananların olması Hoca'nın elini daha da güçlendirdi. hele hele aslında her belediye başkanının yaşadığı, Evcilmen hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan (Kaçak yapılaşma) mahkumiyetlerin olması ise cabası...
Akaydın Hoca; Planın ilk halkasını oluşturan Kepez'de Erdal Öner için, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya'ya getirme başarısını da gösterdi. Kılıçdaroğlu Öner'in elini tepkilere rağmen havaya kaldırarak adaylığını açıkladı.
İl Başkanı ile olan birlikteliği ile Erdal Öner'in ardından Süleyman Evcilmen ve Muhittin Böcek için düğmeye bastı. Erdal Öner meselesinde tabanın tepkileri saman alevi gibi sönünce Akaydın daha da cesaretlendi. Konyaaltı ve Muratpaşa için genel merkeze isimler önerdi. Aslında kafasında Konyaaltı için Akdeniz Üniversitesi'nden bir profesör arkadaşı Nurettin Oğuz,  Muratpaşa için de genç bir işadamı Osman Önal vardı. Her ikisi de anketlerden çıkmayınca çaresiz başka isimler  aramaya başladı. Konyaaltı'nda ibre bir ara  Eczacı Nuri Özkul'a döndü, Muratpaşa'da eski Milletvekili Hüsnü Çöllü ismi öne çıktı, ABD'de doktorasını yapmış genç mimar Bilgehan Yellice ismi de konuşulmaya başlandı. Murat Bulat'ın Akaydın'ı makanında ziyareti herkesi heyecanlandırdı.   Bu arada Virtüöz Akaydın, çeşitli ortamlarda, İl Başkanı Devrim Kök'le birlikte  Evcilmen , Öner ve Böcek'in ellerini havaya kaldırmayı ihmal etmiyordu.

Herkes için en uzun pazar
Bu arada geçen hafta çarşamba günü Ankara’ya gidip gelen Muhittin Böcek’in adaylığının ‘garanti’ haberi geldi. Bu haber sonrası tüm gözler Muratpaşa için MYK’ye çevrilirken CHP eski Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü,  CHP Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi ve Avrupa Sosyalist Parti Yönetim Kurulu üyesi Kader Sevinç, eski il başkanı Ümit Uysal, Av. Murat Bulat ve Av Deniz Filiz'in isimleri öğle saatlerinde ön plana çıktı.
Ancak öğleden sonra Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu’na CHP İL Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen’in ismini Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak sunduğu haberi geldi.  Süreç o kadar gizli yürütüldü ki günün ilerleyen saatlerinde Parti Meclisi’nden aday olarak çıkan Yeğen’in bile bu gelişmelerden haberi olmadı.

Sultan Yeğen, belediye başkanlığı için aday adaylığı müracaatı bulunan Murat Bulat ve Deniz Filiz’le birlikte MYK’dan çıktı. Onay için Parti Meclisi’ne indi.
Saat 17.30 sıralarında Antalya’ya şok haber dalgası ulaştı. MYK, Parti Meclisi’ne üç ismi, Murat Bulat, Deniz Filiz ve Sultan Yeğen’i Muratpaşa Belediye Başkan adayları olarak sundu. Yapılan oylamada Sultan Yeğen en yüksek oyu alarak başkan adayı ilan edildi.

Akaydın ailesine yakın ve Çorumlu

CHP’nin Muratpaşa adayı Av. Sultan Yeğen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gibi Çorumlu. Akaydın'ın Sultan Bacı'sı... 36 yaşındaki Yeğen, Temmuz 2012’de yapılan kongreyle CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı oldu. Yeğen, seçildiği kongre ve sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Günseli Akaydın’a yakınlığını herkes biliyor. Sultan Yeğen’in Mart 2013’te Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilay Özdem’i sadece Günseli Akaydın istediği için görevden aldığı da iddia edilmişti.

Evcilmen Cephesi
Şüphesiz Parti Meclisinin bu kararına Evcilmen taraftarları çok tepkili. Adeta şok yaşıyorlar. Evcilmen kendisine verilen sözlerden bahsediyor. Ancak bu nasıl bir siyasettir ki; 15 yıldır Muratpaşa Belediye Başkanlığı görevini başarı ile yürüten ve son seçimde de bu başarısını seçmenin yüzde 59'unun oyunu alarak taçlandıran bir siyasetçi bu kadar kolay harcanmalı mı? Bunun adı parti içi demokrasi mi? Yoksa siyasetin cilvesi mi?  Seçmenin değişim isteği olduğunu sanmıyorum, ama tam koyamadığım bu ad için "vefasızlık" kelimesi yeter mi bilemem?
Madalyonun bir başka yönüne bakınca;  bütün bu senaryoyu yazan, oynayan ve yöneten Akaydın'ın Muratpaşa'da attığı bu adımla Büyükşehir için kendi kuyusunu da kazmış olabilir mi?

Bekleyip göreceğiz, 30 Mart'a şunun şurasında ne kaldı ki?

Yayın Tarihi
10.02.2014
Bu makale 10783 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Kayıtlı Yorumlar
Baris bey kardeim ORC nin hükümet yanlisi oldugunu söyledin ya pessssss pesss vallahi saygilar sevgiler

Yusuf Ziya Akpulat 18.02.2014

Yusuf Bey, Dün açıklanan ve hükümete yakınlığıyla bilinen ORC şirketinin anketine göre Akaydın Hoca Antalya'da 6 puan önde çıkmıştır. İlçelerde dengeler belki, o da küçük bir ihtimal, değişebilir ama büyükşehirde Akaydın Hoca isminin değişmesi pek mümkün gözükmüyor. Lakin ısrarla dediğim gibi bütün ücra köşelerinde bile şehrin Hoca'nın ismine olan saygıyı ve sevgiyi görebilirsiniz. Ben de şahsi olarak kendisinin yaptığı hizmetlerden dolayı bir dönem daha başkanlığına şans verilmesi gerekildiğinden yanayım. İyi günler,

Barış Erdem 18.02.2014

Baris bey kardesim 30 martta görüselim .görecegiz,bütün ilceler diyorsun da büyüksehir buna dahil mi? onu saymamissin herhalde senin de süphen var bende zaten hoca kaybedecek demistim,saygilar sevgiler

Yusuf Ziya Akpulat 17.02.2014

Erdoğan Bey; gazetecilik kariyerinin gereği, hatır-gönülve tanışıklık değerlerini bir tarafa bırakıp, izlenimlerini içtenlikle yazabilen, ard düşüncesi olmayan bir değer olduğunu, bu yazısıyla kanıtlamaktadır. Asıl sorun, Siyasi Partilerimizin, aday belirleme yöntemindedir. Ne kamu oyu, ne de temayül yoklamaları samimi değildir. Partiye kayıtlar da sağlıklı değildir. Böyle olunca, görev MYK, daha sonra, lider'in iki dudak arasına sıkışmış isimler, Ülkenin kaderini yönlendirmekte, buna da "demokrasi", denilmektedir... Lutfen, buna bir çare bulunsun ki, halkın istediği aday, aylar önce bilinsin, son dakika sürprizleri, dost ahbap, hemşeri ayrıcalığı yaftaları, iş yapmasın. Saygılar...

ibrahim Ekmekci 17.02.2014

Sayın Ümit Uysal'ın adaylığı kesinleştiği takdirde Muratpaşa'da CHP oylarını yüzde 65 seviyelerine yükseltecektir. Lakin, Yusuf Bey'in de sık sık bu sitede bahsettiği gibi Evcilmen parkçı başkan olmaktan öteye geçememiştir halkın gözünde. Bir kişi için 3 dönem fazlasıyla yeterli olmalıdır diye düşünüyorum. Bu doğrultuda Konyaaltı adayının değişmesi gerektiğini de düşünüyorum, ancak Sayın Böcek çok güçlü bir isim olduğu için kimse onun yerini doldurmaya kendini hazır hissetmiyor. Ümit Uysal'ın adaylığıyla birlikte başkanlığını da şimdiden tebrik edebiliriz. Yusuf Bey kusura bakmayın ama mevcut anketler, ki sizin partiniz tarafından yaptırılıyor, çok açık bir şekilde göstermektedir ki Kepez ve Döşemealtı dahil olmak üzere tüm ilçe belediyelerini CHP alacak gibi duruyor. Aksu'da ise MHP'nin adayının çok güçlü durumda olduğu aşikardır. Ancak, burasının Türkiye olduğunun ve 24 saatin bile çok şey değiştirdiğini unutmamak gerekir. Tıpkı 17 Aralık yolsuzluklar günü sonrası AKP'nin oyunun yüzde 35'lere 1 günde çekilmesi gibi. Saygılarımla,

Barış Erdem 16.02.2014

Meraklanmayın, bir ay sonra her şey yoluna girer. Evcilmen'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama gerçek anlamda toplumcu yerel yönetime uygun biri olmadığını kanıtladı. Kadın aday olarak Sultan Hanım'a şans tanınmasını destekliyorum. Başaracağına da inanıyorum.

kamil şaşmaz 12.02.2014

MENDERES TÜrel antalya çocogum dediğinde biz ne çocuguyuz diye yırtınanlar, Akaydın yıllardır üniversitede ve belediyede yaptıgı gibi ÇORUMLU hemşerisini başkan adayı yaptı. ne yapacaksınız bakalım.

İbrahim İbruş 11.02.2014

Antalya'yı Süleyman Evcilmen ya da Sultan Yeğen özeline indirgemek doğru değildir.Yerel seçimlerde evet mührünün hedefinde iki parti vardır. Birisi CHP diğeri AKP...Kısacası Antalya Türkiye konumundadır. Ve ibre Mustafa Kemal'in çizgisine yakın olanlardan taraftır. Akaydın v.s...vs... teferruattır...

şahin akçap 11.02.2014

Eğer uzlaşılmıyorsa, CHP Genel Merkez hiç uğraşmadan CHP tabanı ile kutuplaşmadan, 15/02/2014 tarihinde Antalya Muratpaşa ilçesi için sandığı koysunlar ne kadar aday var ise yarışsın bunun içinde Sultan YEĞEN de dahil olsun hangi adayımız çıkar ise arkasında düğmelerimizi ilkleyelim partimiz için nefer olmaya devam edelim CHP'nin Sayın vekiller ,ANTALYA il ve ilçe başkanları Genel merkez yetkilileri CHP tabanı olarak çağırımızdır.

fahretdin akaydın 10.02.2014

Akaydın Hoca ve Devrim Kök, bu yaptıkları ile kimin ekmeğine yağ sürüyor Erdoğan Bey... Siz açık açık yazmamışınız ama bu işten en karlı Menderes Türel ve öncelikle de Cihan Bulut karlı çıkacak. CHP işte bu yüzden iktidar yüzü göremiyor. Benin anlamadığım genel merkez niye bu işlere sessiz kalıyor. Akaydın kendi ayaklarına sıkıyor. Yazık, yazık...

Deniz Çakır 10.02.2014

Bence bu karar yanlış oldu. Tabanı olmayan bir isim Muratpaşada oy kaybettirir. Dolayısıyla bu büyükşehire de zarar verir. Zaten köyler dengeyi bozabilecekken bunu göze almak ne derece doğru.

İsmet Yılmaz 10.02.2014

CHP'deki bu manzara karşısında söylenecek bir tek söz var; "Kendi düşen ağlamaz. Yolun açık olsun Türel..."

Kadir Zengin 10.02.2014

Ne kadar AVM o kadar siyaset! Değişim iyidir...

kamil şaşmaz 10.02.2014

gecmis olsun hoca kaybetmeyi simdi percinledi antalya ya hayirli olsun

Yusuf Ziya Akpulat 10.02.2014

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!