EKONOMİ

ANFAŞ'DAN ANKARA ÇIKARMASI

- ANFAŞ FUARLARINA ANKARA'DAN TAM DESTEK - ANFAŞ GENEL MÜDÜRÜ ÖZER'DEN ANKARA'YA ORTAK PROJE ÇAĞRISI; ?FUARLAR İÇ PİYASADAKİ DARALMANIN ÇIKIŞ NOKTASIDIR"

ANFAŞ, Basın ve Sektör Toplantısı’nın Ankara buluşmasında yeni projelerini ve yol haritasını anlattı. ANFAŞ fuarlarına sektör paydaşlarının tam destek verdiği toplantıda ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Ankara’ya ortak proje çağrısı yaptı.  Yurt dışı çalışmalarının hız kazandığını ifade eden Özer, “Fuarlar iç piyasadaki daralmanın çıkış noktasıdır” dedi.

ANFAŞ - Antalya Fuarcılık A.Ş., değişen yapısıyla birlikte hayata geçirdiği yeni projeleri  ve hedefleri tanıtmak için Antalya’dan startını verdiği  basın ve sektör buluşmalarının Ankara’daki toplantısını  gerçekleştirdi.

Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen buluşmaya ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Oya Görkmen, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Vekili Dr. Neslihan Alper, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman,  Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıkgöz, Gıda ve İhraç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği Başkanı Recai Kesimal, büyükelçilik temsilcileri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

DEĞİŞİM RÜZGARI
Toplantı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer’in  yeni projeler ve yol haritasını anlatan sunumuyla başladı. Özer; geçtiğimiz yıl itibariyle değişim rüzgarını arkasına alan ANFAŞ’ın, Türkiye ve bölgeyi beraber kalkındıracak yeni yol haritası ve projeleri hakkında bilgi verdi. ANFAŞ’ın iki marka fuarı HotelEquipment ile FoodProduct’ın yanı sıra iki yeni projenin de startını verildiğini söyleyen Özer, fuarlardaki değişimlerin Türkiye ekonomisinde sıçrama yapacağını ifade etti.

YURT DIŞI ZİYARETÇİYE YATIRIM ARTTIRILDI
ANFAŞ’ın 60 bin metrekare büyüyen fuar alanının tamamlanmasından sonra ilk hedef yurt dışı ziyaretçileri Antalya’ya çekmek oldu. Yenilenen yapısı ile ANFAŞ’ta 7 dilin konuşulduğu Yurt Dışı Ziyaretçi ve Katılımcı Bölümü oluşturuldu.

Yenilene yapısı ve kabuk değişimiyle birlikte fuarların bu sene uluslararası iş birliktelikleri odaklı olacağını söyleyen Özer, “Bu yıl itibari ile ANFAŞ’ta ve fuarlarında bir kabuk değişimi yaşanıyor. ANFAŞ’ın iki markası, HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve FoodProduct – Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı için 2017 yılı itibariyle özellikle yurt dışında tanıtımım atağı gerçekleştirdik. BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı), BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve ANFAŞ’ın çalışma yürüttüğü acenteler aracılığıyla toplamda 21 ülkeden binlerce sektör profesyonelini katılımcılarla buluşturduk” diye konuştu.

81 İLDEN ALIM HEYETLERİ  
Yurt içindeki çalışmalar hakkında ise Özer, “Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu), Ticaret Borsaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu), TAFED (Türkiye Aşçılar Federasyonu) ile sektörün önde gelen meslek kuruluşlarıyla yapılan işbirliği sonucunda 81 ilden alım heyetlerini Antalya’da buluşturduk ” dedi.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ ARTACAK 
Yeni yol haritası hakkında bilgi veren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Antalya’nın en önemli markası olan ANFAŞ’ın; Antalya ekonomisini 4 mevsim boyunca dinamik tutarak, Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacağını söyledi.  2023 yılında dünyanın ilk 10’u arasına girmeyi hedefleyen Türkiye ekonomisinde, ANFAŞ’ın kaldıraç olacağını ifade eden Özer, “Bizim önceliğimiz;  fuarlarımız aracılığıyla uluslararası ticari iş birliklerini arttırarak, Türkiye ve Antalya ekonomisinde lokomotif rolü üstlenmektir. Doğru enstrümanları en etkili şekilde kullanarak hayata geçireceğimiz yeni fuarlar, gerçekleştiği dönemlerde hem bölgenin hem de ülkenin ihracat rakamlarını harekete geçirecektir” diye konuştu. 

YENİ HEDEF PAZARLAR
ANFAŞ’ın yeni fuarları için tanıtım çalışmalarının genişletileceğini söyleyen Özer, “Türkiye’nin bu fuarlarını uluslar arası fuarlar yapmak için, yurt dışı ziyaretçi zorunludur. Geçtiğimiz yıl, bilindiği gibi hepimiz için zor bir yıldı. Biz geçtiğimiz yıl, yabancı ziyaretçileri fuarlarımıza getirmek için ANFAŞ’ın yurt dışında anlaşma yaptığı acentelerinden farklı ülkeden ilk defa ziyaretçi getirdik. Şimdi de mevcut yurt dışı çalışmalarımıza ek olarak Almanya, Brezilya, Bulgaristan, Çin ve Tunus’ta anlaşma sağladık.  Hindistan, Kosova, Sırbistan,  Yunanistan ve Mozambik’teki acentelerle de ön protokol tamamlandı. Yurt dışı acenteleriyle yaptığımız iş birliği sayesinde yeni hedef pazarları katılımcılarımızla buluşturmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ANTALYA EXPO CENTER İKİ DEV FUARI  BİRLEŞTİRDİ
Ziyaretçi ve katılımcı profillerinin paralellik gösterdiği 29.HotelEquipment ve 25.FoodProduct’ın tek çatı altında düzenlenmesinin ANFAŞ’taki en önemli yeniliklerden biri olduğunu ifade eden Murat Özer, “Sektör temsilcilerinin ortak talebi doğrultusunda iki fuarımızı 17- 20 Ocak 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Artık fuara katılan sektör profesyonelleri;  konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair tüm paydaşlara, ikili iş görüşmelerine, etkinliklere, konferanslara büyüyen alanımızda eş zamanlı olarak ulaşabilecek” dedi.

İHRACATIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAÇ
Toplantıda konuşan  T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genel Müdür Vekili Dr. Neslihan Alper, ANFAŞ fuarlarına bakanlık desteğinin artarak devam edeceğini söyledi.  Alper, “ANFAŞ ’ta geçtiğimiz yıldan beri gözle görülür bir değişim var. Geçen sene fuardaki katılımcıları gördüğümüzde ilgiden son derece memnun olduk. Bu sene için de çalışmaların bu hızla gitmesi, fuarın ne kadar başarılı olacağını gösteriyor.  Bu fuarlar sektörümüzün gelişmesi için, ülkemizin yurt dışında tanıtımı için, gıda ihracatımız için önemli bir araçtır. Dolayısıyla bakanlığımız olarak ANFAŞ fuarlarına sunduğumuz desteklerimizi  arttırarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ANFAŞ BÜYÜDÜKÇE GİMAT BÜYÜYOR
25.FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na olan desteğin 2018’de büyüyeceğini açıklayan  Gıda ve İhraç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği Başkanı Recai Kesimal, “Sektörümüz ve kentimizin gelişimi için fuarlarımız kaçınılmaz. Biz FoodProduct fuarına katılmaya bir otobüsle başladık.  Geçtiğimiz yıl 4 otobüse çıktık. Önümüzdeki fuarda da 7 otobüs katılım gerçekleştireceğiz. Ankara’daki tüm gıda toptancılarının katılımını sağlayacağız. Biz, ANFAŞ’la beraber büyüyoruz. GİMAT büyüdükçe ANFAŞ, ANFAŞ büyüdükçe GİMAT büyüyor” ifadelerini kullandı.

SEKTÖRDEN TAM DESTEK
Kesimal’ın ardından söz alan Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, HotelEquipment Fuarı’nın Türk turizminin gelişmesi için son derece önemli bir organizasyon olduğunu söyleyerek desteğin devam edeceğini söyledi.

ANFAŞ fuarlarına Ankaralı sanayicilerin ilgi gösterdiğini ifade eden Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Oya Görkmen, “ANFAŞ’ta kısa sürede bu kadar köklü değişimlerin yaşanması bizleri şaşırttı. Gelişmeleri yakından takip ediyor ve seviniyoruz. Fuarlarımız bizim üyelerimiz için olmazsa olmazlarımızdandır.  Bizler firmalarımızı fuarlarımıza yönlendirmek için etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 

DÜNYA AŞÇILIK OLİMPİYATLARI ANTALYA’DA
Toplantıda son alarak söz alan Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıkgöz ise bu sene tek çatı altında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek HotelEquipment ve FoodProduct için yeni projelerin müjdesini verdi.  Dünya Aşçılık Olimpiyatları’nın 2018’deki fuarlarda gerçekleştirileceğini açıklayarak, “Bu sene İki fuarın bir araya gelmesi, gelişim ve değişimlerin bir arada takip edilmesini sağlayacak.  Biz TAFED ve ANFAŞ iş birliğiyle geçen sene çok güzel işler yaptık. Bu sene en az iki katı performans göstereceğiz. 2018’deki fuarımızda Dünya Aşçılık Olimpiyatları, aşçılık şovları ve çok sayıda etkinlik bir arada olacak.  Gaziantep’e gitmek yerine Antalya’ya  gelerek tüm sektörü bir arada bulacaksınız” diye konuştu. 

GELİN BERABER KAZANALIM
Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Ankara ile ortak çalışma önerilerine karşılık ortaklık çağrısı yaptı. Özer, “Biz ANFAŞ olarak her türlü proje ortaklığına, iş birliğine açığız. Bizim tesisimiz kâr amaçlı bir tesis değil. Bizim amacımız  Antalya, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak. ANFAŞ sizin eviniz. Gelin,  proje ortaklığı yapalım. Kazan-kazan yöntemiyle beraber kazanalım. Hem proje ortağı kazansın, hem bölgemiz kazansın” ifadelerini kullandı.

FUARLAR ÇIKIŞ NOKTASIDIR
Antalya’da geçtiğimiz yıl yaşanan turizm rakamlarındaki düşüş ile ilgili sorulara yanıt veren Özer, ”Turizmdeki düşüş tüm sektörleri etkiledi. Biz bu düşüşlere karşın turizm yelpazemizi genişlettik. Artık sadece Rusya ve Avrupa turizmine bağlı değiliz.  Kriz söylemleriyle ekonomi çarkımızı yavaşlatıyoruz. Bunun yerine çözüm odaklı çalışmamız lazım. Dolayısıyla biz, çalışmalarımızın yurt dışı ayağında atağa kalktık. Yurt dışı ziyaretçisi iyi olan fuarlar, iç piyasanın daraldığı dönemlerde çıkış noktasıdır. İç piyasanın daraldığı dönemlerde ihracata yöneltmek bir çözümdür. Fuarlarımız ihracata dönük katkılarıyla hem ülkemizi hem de bölgelerimizi kalkındıracaktır” şeklinde konuştu.  

İKİ YENİ FUARDAN İLKİ KUYUMCULUK FUARI
Yeni projeler arasında yer alan fuarların ilki, sadece Antalya kent merkezinde değil, turizm ilçelerinde özgün tasarımlarıyla göz dolduran kuyumculuk sektörünü kapsayacak. Kuyumculuk sektörüne dair üretici, ihracatçı, toptancı, tasarımcı, tedarikçi ve mümessilleri profesyonel ziyaretçilerle buluşturacak ANFAŞ Jewelery Expo-Altın,Mücevher,Gümüş,Saat ve Teknolojileri Fuarı; 19 – 22 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

SAĞLIKLI YAŞAM VE DOĞA SPORLARI FUARI
Jewelery Expo’nun ardından 10-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında ANFAŞ Well Life 2018- Outdoor & Indoor Aktiviteler, Welness ve Sağlıklı Yaşam Fuarı kapılarını açacak. 4 mevsim boyunca tüm doğa sporlarını yapma imkanı sunan Antalya’nın dokusuna uygun olarak tasarlanan fuarda; spor ekipman ve donanımları, sporcu sağlığı, kozmetik ürünler, spor giyim ve aksesuarları, beslenme ve gıda takviyeleri, outdoor ve doğa sporları, spor merkezlerine dair çok yönlü katılımcı profili ile ziyaretçiler Antalya Expo Center’da buluşacak. 

Yayın Tarihi
23.05.2017
Bu haber 343 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun.

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!